Nordjyske Nyskabere
Business Lift Off - Handelsgymnasiet Turøgade Aalborg

Nordjyske Nyskabere


Brug efteråret på at prøve kræfter med innovation og iværksætteri i innovationskonkurrence, hvor du arbejder med at skabe værdi
- også for dig selv.


Nordjyske Nyskabere er Regionsrådets innovationskonkurrence for unge på de nordjyske ungdomsuddannelser. Konkurrencen styrker deltagernes lyst og evne til at tænke og arbejde innovativt og kreativt i forholdt til at få nye ideer, udvikle dem og forsøge at realisere dem.


Nordjyske Nyskabere handler om at arbejde med ideer, der skaber værdi – både for de deltagende hold og for de mennesker, ideerne berører. Den værdi kan både være økonomisk, samfundsmæssig eller noget helt andet. Alle typer af ideer er velkomne. Fælles for de deltagende idéer er blot, at de skal have potentiale til og en ambition om at kunne realiseres.


Første skridt på vejen er en indledende workshop (uge 40), hvor jeres hold arbejder med ideen. Hvis I er seje, går I videre i konkurrencen. Herefter følger semifinale (1. november) og ikke mindst finalen (6. december), hvor de 5 bedste hold skal dyste om titlen som årets Nordjyske Nyskabere. I hele perioden arbejder I med jeres idé, videreudvikler og præsenterer for dommerne.


Deltagerne har undervejs mulighed for at få sparring med teamet i Business Lift-Off.


Uanset hvor langt du kommer i konkurrencen, vil du opnå et stort udbytte af deltagelsen. 


I 2017 var det dog et hold fra Turøgade, der vandt konkurrencen. Det var gruppen Salus Nord, der bestod af 5 elever fra 3 forskellige klasser. Gruppen blev dannet i forbindelse med deltagelsen i konkurrencen.


De deltog efterfølgende i Company Programme, hvor de vandt både den regionale og den nationale entreprenørskabsmesse.


Salus Nord har siden etableret virksomhed. Du kan læse mere om Salus Nord her.


Hør nedenfor Salus Nord fortælle om deres erfaringer (husk at slå lyden til).


Business Lift Off - Aalborg Handelsgymnasium -Turøgade 1 - 9000 Aalborg   Email: blo-ah@ah.dk